SOLVED BigBox Dual 1.1 Steppers & BOM

Discussion in 'Build Help' started by Pipshag, Sep 15, 2016.

  1. Pipshag

    Pipshag Active Member

    Joined:
    Aug 24, 2016
    Messages:
    28
    Likes Received:
    3
    Anyone with a Bigbox Dual 1.1? Building mine and have 4 x 200 steppers and 2 x 400 ones, which differs from the BOM. Can anyone help me with which ones should go where?

    Thinking that atleast one of smaller 200 should go on the Titan Direct.
     
  2. Greg Holloway

    Greg Holloway Administrator
    Staff Member

    Joined:
    Sep 4, 2015
    Messages:
    565
    Likes Received:
    397
    The two 400 step motors are for X & Y.
     
    Pipshag likes this.
  3. Pipshag

    Pipshag Active Member

    Joined:
    Aug 24, 2016
    Messages:
    28
    Likes Received:
    3
    Thank you, Greg. Super!
     
  4. hammy

    hammy Well-Known Member

    Joined:
    Jul 2, 2016
    Messages:
    70
    Likes Received:
    2
    I am having a similar issue but I want to know how do you tell if they are 400 or 200 step?
     
  5. Pipshag

    Pipshag Active Member

    Joined:
    Aug 24, 2016
    Messages:
    28
    Likes Received:
    3
    The 200 step motors are marked 1.8 degree and the 490 step motors are marked 0.9.
     
  6. hammy

    hammy Well-Known Member

    Joined:
    Jul 2, 2016
    Messages:
    70
    Likes Received:
    2
    When my printer goes to put the extruders over the cleaning bin at the back of the printer it doesn't stop it jumps 4 or 5 times against the back wall and then finally stops. Also the y-axis motor randomly starts slowly clicking like its trying to move when the printer is at rest.
     
  7. Alex9779

    Alex9779 Moderator
    Staff Member

    Joined:
    Sep 4, 2015
    Messages:
    2,405
    Likes Received:
    731
    Normally that is a sign that you stepper driver is set too high...

    Your first issue maybe because you used the wrong sized pulleys for the Y.
     
  8. hammy

    hammy Well-Known Member

    Joined:
    Jul 2, 2016
    Messages:
    70
    Likes Received:
    2
    I'll check both items thanks!
     
  9. hammy

    hammy Well-Known Member

    Joined:
    Jul 2, 2016
    Messages:
    70
    Likes Received:
    2
    Ok so I changed the voltage for y axis a bit but I've looked at all the belts i have nothing says GT2 or any identifying items nor does it identify what the x-axis belt should be.
     
  10. hammy

    hammy Well-Known Member

    Joined:
    Jul 2, 2016
    Messages:
    70
    Likes Received:
    2
    Still have y-axis clicking its not the voltage
     
  11. hammy

    hammy Well-Known Member

    Joined:
    Jul 2, 2016
    Messages:
    70
    Likes Received:
    2
    If i take the y-axis and unplug it and then plug it back in it stops doing it
     

Share This Page