Err: MAXTEMP

Discussion in 'Calibration, Help, and Troubleshooting' started by Joe Check, Mar 5, 2016.

  1. Joe Check

    Joe Check Member

    Joined:
    Mar 5, 2016
    Messages:
    12
    Likes Received:
    1
    @Greg Holloway - Thank You. Is there any way in the meantime to test PT100 amplifiers as a double check? I was pretty sure I wired everything up correctly because it was printing fine. I have not posted any of the prints so here is my benchy and if you look at my RS EXT pic you can see the blower fan mount that I needed to print. I also have to print the idler bearing mount to the RS extruder unless you have one to toss in the box with the board. If not no big deal, just gives me more practice.

    Thanks Again
     

    Attached Files:

  2. Greg Holloway

    Greg Holloway Administrator
    Staff Member

    Joined:
    Sep 4, 2015
    Messages:
    967
    Likes Received:
    619
  3. PsyVision

    PsyVision Moderator
    Staff Member

    Joined:
    Sep 4, 2015
    Messages:
    798
    Likes Received:
    248
    right side extruder
     
  4. Joe Check

    Joe Check Member

    Joined:
    Mar 5, 2016
    Messages:
    12
    Likes Received:
    1
    @Greg Holloway - Yes right side extruder, The picture labeled RS Ext in my previous post shows the part I made (Print Fan Bracket) out of the gray PLA and the missing Extruder Idler.
     
    albert stouder likes this.
  5. Richard Barbosa

    Richard Barbosa Well-Known Member

    Joined:
    Sep 4, 2015
    Messages:
    48
    Likes Received:
    24
    @Greg Holloway - Just wrapping up the Commissioning when I also encountered the "Err Max Temp". I read everything you pointed out to @Joe Check - and I'm at the same point as he is. Wiring is checked and rechecked. The only thing that was noticeable when I was putting things together was that one the blower motor's black wire was pinched with the black twisty that was used and also a black wire was knotted for one of the little black fans that goes on the Hot End Mount. It was not in the Hot End Kit box like the other one was, it was in a separate box.. But I straightened them out and I don't think that either those two fans would cause this Error Message. I can't get past the screen to finish up the Commissioning. I'm stuck at he Powering Up the BigBox after Securing the IR Sensor.
    IMG_20160320_023753479.jpg
     
  6. Richard Barbosa

    Richard Barbosa Well-Known Member

    Joined:
    Sep 4, 2015
    Messages:
    48
    Likes Received:
    24
    Err: MAX TEMP
    @Greg Holloway - I was able to get Octoprint running. This is what I get from the terminal TAB:

    Connecting to: /dev/ttyACM0
    Changing monitoring state from 'Offline' to 'Opening serial port'
    Connected to: Serial<id=0x1bb7a10, open=True>(port='/dev/ttyACM0', baudrate=230400, bytesize=8, parity='N', stopbits=1, timeout=10.0, xonxoff=False, rtscts=False, dsrdtr=False), starting monitor
    Changing monitoring state from 'Opening serial port' to 'Connecting'
    Send: N0 M110 N0*125
    Recv: start
    Send: N0 M110 N0*125
    Recv: echo: External Reset
    Recv: Marlin 1.1.0-RC3 (BBDual)
    Recv: echo: Last Updated: 2015-12-15 00:00 | Author: (none, default config)
    Recv: Compiled: Dec 16 2015
    Recv: echo: Free Memory: 2924 PlannerBufferBytes: 1232
    Recv: echo:Hardcoded Default Settings Loaded
    Recv: echo:Steps per unit:
    Recv: echo: M92 X160.00 Y180.00 Z1600.00 E304.00
    Recv: echo:Maximum feedrates (mm/s):
    Recv: echo: M203 X150.00 Y150.00 Z3.00 E25.00
    Recv: echo:Maximum Acceleration (mm/s2):
    Recv: echo: M201 X400 Y400 Z100 E5000
    Recv: echo:Accelerations: P=printing, R=retract and T=travel
    Recv: echo: M204 P400.00 R5000.00 T400.00
    Recv: echo:Advanced variables: S=Min feedrate (mm/s), T=Min travel feedrate (mm/s), B=minimum segment time (ms), X=maximum XY jerk (mm/s), Z=maximum Z jerk (mm/s), E=maximum E jerk (mm/s)
    Recv: echo: M205 S0.00 T0.00 B20000 X8.00 Z0.40 E5.00
    Recv: echo:Home offset (mm):
    Recv: echo: M206 X0.00 Y0.00 Z0.00
    Recv: Mesh bed leveling:
    Recv: echo: M420 S0 X3 Y3
    Recv: echo: M421 X5.00 Y5.00 Z0.00
    Recv: echo: M421 X130.00 Y5.00 Z0.00
    Recv: echo: M421 X255.00 Y5.00 Z0.00
    Recv: echo: M421 X5.00 Y100.00 Z0.00
    Recv: echo: M421 X130.00 Y100.00 Z0.00
    Recv: echo: M421 X255.00 Y100.00 Z0.00
    Recv: echo: M421 X5.00 Y195.00 Z0.00
    Recv: echo: M421 X130.00 Y195.00 Z0.00
    Recv: echo: M421 X255.00 Y195.00 Z0.00
    Recv: echo: Material heatup parameters:
    Recv: echo: M145 M0 H220 B60 F0
    Recv: echo: M145 M1 H240 B120 F0
    Recv: echo: PID settings:
    Recv: echo: M301 P29.20 I4.73 D45.33 C100.00 L20
    Recv: echo:Filament settings: Disabled
    Recv: echo: M200 D3.00
    Recv: echo: M200 T1 D3.00
    Recv: echo: M200 D0
    Recv: Error:MAXTEMP triggered, system stopped! Heater_ID: 1
    Changing monitoring state from 'Connecting' to 'Error: MAXTEMP triggered, system stopped! Heater_ID: 1
     
  7. Richard Barbosa

    Richard Barbosa Well-Known Member

    Joined:
    Sep 4, 2015
    Messages:
    48
    Likes Received:
    24
    Now my screen if fading out..the contract is terrible.
     

    Attached Files:

  8. Greg Holloway

    Greg Holloway Administrator
    Staff Member

    Joined:
    Sep 4, 2015
    Messages:
    967
    Likes Received:
    619
    @Richard Barbosa It looks like the second PT100 or temperature sensor is no working. Check the cables and connections then swap the connectors for the PT100s around on the amplifier boards and see if the error following it over to heater id 0. if it does its the PT100.
     
  9. Richard Barbosa

    Richard Barbosa Well-Known Member

    Joined:
    Sep 4, 2015
    Messages:
    48
    Likes Received:
    24
    @Greg Holloway - OK but the screens read out is really bad now...can't barely see the word since the octoprint upgrade and setting adjustments.
     
  10. Greg Holloway

    Greg Holloway Administrator
    Staff Member

    Joined:
    Sep 4, 2015
    Messages:
    967
    Likes Received:
    619
    Pop the screen off and adjust the potentionmeter on the back, it will fix the backlight.
     
  11. Richard Barbosa

    Richard Barbosa Well-Known Member

    Joined:
    Sep 4, 2015
    Messages:
    48
    Likes Received:
    24
    @Greg Holloway - Now it octoprint says:
    Machine State: Error: MAXTEMP triggered, system stopped! Heater_ID: 0

    Don't know if its the sensor, wiring and amplifier...wiring looks ok so I'm left with the sensor and the amp board unless something is wrong with the wiring internally.
     
  12. Richard Barbosa

    Richard Barbosa Well-Known Member

    Joined:
    Sep 4, 2015
    Messages:
    48
    Likes Received:
    24
    By the way I swapped the small two prong connector on the amp board not the larger three prong connector...if that helps with the diagnosis.
     
  13. Richard Barbosa

    Richard Barbosa Well-Known Member

    Joined:
    Sep 4, 2015
    Messages:
    48
    Likes Received:
    24
    @Greg Holloway - I switched everything back to the way it was originally (small black 2 prong female connector not the 3 prong female connector) and Octo now says:

    Machine State: Error: MAXTEMP triggered, system stopped! Heater_ID: 1
     
  14. Richard Barbosa

    Richard Barbosa Well-Known Member

    Joined:
    Sep 4, 2015
    Messages:
    48
    Likes Received:
    24
    @Greg Holloway - Please let me know what to do what are going to do about the ERR:MAX TEMP.
    Also the screen gets lighter(blank...just blue) the longer you leave it one or maybe as it get hotter.

    From this: First Image
    To this: Second Image

    I have not adjusted the screen yet.
     

    Attached Files:

  15. Richard Barbosa

    Richard Barbosa Well-Known Member

    Joined:
    Sep 4, 2015
    Messages:
    48
    Likes Received:
    24
    Yeepie...It worked...I have my screen back!
    Now for the PT100 problem?
     
  16. Greg Holloway

    Greg Holloway Administrator
    Staff Member

    Joined:
    Sep 4, 2015
    Messages:
    967
    Likes Received:
    619
    looks like a failed PT100.

    Drop a message to support and we'll send out a replacement.
     
  17. teo turay

    teo turay Member

    Joined:
    Apr 5, 2016
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Hi I got same problem, I get Err: MAXTEMP, after 2 days of reconnecting (re-wiring) everything still Err: MAXTEMP, IS everything correctly connected ? if so, what should I do ;-( thanks ....

    temperature resistance: 108 Ohm (what is quite good I think)

    photos included. Any suggestions ?
     

    Attached Files:

  18. Acapella

    Acapella Active Member

    Joined:
    Apr 5, 2016
    Messages:
    28
    Likes Received:
    2
    Are you using stock firmware or did you update?
     
  19. teo turay

    teo turay Member

    Joined:
    Apr 5, 2016
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Printer arrived last Friday, I am using what I got :)
     
  20. Acapella

    Acapella Active Member

    Joined:
    Apr 5, 2016
    Messages:
    28
    Likes Received:
    2
    OK was just seeing if you had a similar issue with that error as I have been getting (I get it on rc5 but not on stock).
     

Share This Page