High friction v6 - almost impossible to push filament thru

Discussion in 'E3D-v6 and Lite6' started by maddash1337, Jul 14, 2018.

  1. maddash1337

    maddash1337 Member

    Joined:
    Jul 14, 2018
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Hey there,

    I just bought a V6 Gold editon with everything nice. :-D

    I installed it on my DIY Printer - the Idea comes from Prusa i3 but it's full metal.
    Verything looks good but I can't push the filament thru.

    I checkt my extruder it skipted a few stepps, till I changed the A. Now this is working fine. But I still can't psu enougth filament thru by hand.

    I am using:

    V6 Gold - pre assabled in hope it's plug n print
    ABS+ 1.75
    30 Watt heater
    NEMA 17 without gears

    I only achived to push maybe 2 cm of "printed" filament thru the nozzle thats it.

    And I even tried 260°c - it should do fine at 220 - 230.
     
  2. maddash1337

    maddash1337 Member

    Joined:
    Jul 14, 2018
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    :( I think I found my problem.
    I used the temperature sensor 55 in Marlin. Now I changed to 5.

    My hotend was just too cold I think.... Sorry what a shame.

    But maybe you can tell me if sensor 5 is right?
     
  3. jfb

    jfb Well-Known Member

    Joined:
    Mar 30, 2016
    Messages:
    131
    Likes Received:
    28
    maddash1337 likes this.
  4. maddash1337

    maddash1337 Member

    Joined:
    Jul 14, 2018
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Thank you very much. I don't know how I missed that. Now it's working fine :-D
     

Share This Page