max temp erro after disconecting 2nd extruder.

Discussion in 'BigBox General Chat' started by KNM3D, May 26, 2016.

  1. KNM3D

    KNM3D Well-Known Member

    Joined:
    Sep 4, 2015
    Messages:
    150
    Likes Received:
    4
    why would this happen?
    I cant hook the second pt100 sensor up because it broke.

    what would cause this error.
     
  2. KNM3D

    KNM3D Well-Known Member

    Joined:
    Sep 4, 2015
    Messages:
    150
    Likes Received:
    4
    do I need to disconnect all the wiring of the second extruder including the pt 100 wiring?
    do I need to pull a driver off the board as well?

    please anyone help
     
  3. KNM3D

    KNM3D Well-Known Member

    Joined:
    Sep 4, 2015
    Messages:
    150
    Likes Received:
    4
    how do I flash my dual to a single board flash.
     
  4. Alex9779

    Alex9779 Moderator
    Staff Member

    Joined:
    Sep 4, 2015
    Messages:
    2,405
    Likes Received:
    731
    This is a safety feature...
    You have to switch to a single extruder firmware. No alternative if you don't connect the second temp sensor...
    Just get the Pro firmware and flash it, if you have the hybrid head there are no precautions...
     
  5. KNM3D

    KNM3D Well-Known Member

    Joined:
    Sep 4, 2015
    Messages:
    150
    Likes Received:
    4
    I don't have the hybrid head.
    where do I find the step by step instructions on how to switch/flash to the single extruder firmware?
     
  6. Alex9779

    Alex9779 Moderator
    Staff Member

    Joined:
    Sep 4, 2015
    Messages:
    2,405
    Likes Received:
    731
  7. KNM3D

    KNM3D Well-Known Member

    Joined:
    Sep 4, 2015
    Messages:
    150
    Likes Received:
    4
    cool beans. ill see if I can learn this.
    I suck at this type of stuff.
     
  8. Alex9779

    Alex9779 Moderator
    Staff Member

    Joined:
    Sep 4, 2015
    Messages:
    2,405
    Likes Received:
    731
    If you have the RPi with Octroprint just install avrdude there and usw the Plugin formOctoprint also linked in that Thread. That in the easy way....
     
  9. KNM3D

    KNM3D Well-Known Member

    Joined:
    Sep 4, 2015
    Messages:
    150
    Likes Received:
    4
    I don't know how to setup my octoprint. its very confusing to me.
     

Share This Page