Nozzle Offset Setting on S3D

Discussion in 'Calibration, Help, and Troubleshooting' started by Irawan Tri Kusumo, Apr 21, 2016.

  1. Irawan Tri Kusumo

    Irawan Tri Kusumo Well-Known Member

    Joined:
    Sep 5, 2015
    Messages:
    116
    Likes Received:
    21
    After I've got the Offset value, where should I set it at Simplify3D ? I entered the offset value at G-Code Tab >> Toolhead Offset (T1). But the result is like the one in the picture. I did tried to find the offset value 3 times, but the result are the same. Where did I do wrong ?

    IMG_0441.JPG
     
  2. PsyVision

    PsyVision Moderator
    Staff Member

    Joined:
    Sep 4, 2015
    Messages:
    798
    Likes Received:
    248
    Put:
    Code:
    M218 T1 X35 Y0
    
    In the start script and no value in the s3d profile. change 35 and 0 to be the offset values you want.
     
  3. Irawan Tri Kusumo

    Irawan Tri Kusumo Well-Known Member

    Joined:
    Sep 5, 2015
    Messages:
    116
    Likes Received:
    21
    @PsyVision , thank you very much. Your info really help me. I have been setting it for hour, but with simple mistake.. thanks again... here the result of your help... what do you think ? My very first dual 3D Printed. IMG_0442.JPG
     
  4. PsyVision

    PsyVision Moderator
    Staff Member

    Joined:
    Sep 4, 2015
    Messages:
    798
    Likes Received:
    248
    As a first dual print, I'd be very happy with that!
     
  5. mike01hu

    mike01hu Well-Known Member

    Joined:
    Apr 22, 2014
    Messages:
    957
    Likes Received:
    166
    Nice!
     
  6. Irawan Tri Kusumo

    Irawan Tri Kusumo Well-Known Member

    Joined:
    Sep 5, 2015
    Messages:
    116
    Likes Received:
    21

Share This Page