Trying my first calibration and benchy print

Discussion in 'Calibration, Help, and Troubleshooting' started by Ray, Apr 12, 2016.

  1. Ray

    Ray Well-Known Member

    Joined:
    Dec 20, 2015
    Messages:
    137
    Likes Received:
    11
    Hi all,

    UPDATE: I took the SD card out of the Raspberry PI and now the prints work, is this expected?

    I have just finished the build and gone through all the calibration steps for the nozzles, I am now trying to do the filament length calibration or the 3DBenchy.gcode, however selecting either of these does nothing (with the filament length calibration I have first manually heated nozzle 1 to 210).

    I have also manually moved the nozzle 1 and can see it rotating.

    I have the Octoprint but have not configured it etc. But the Pi is plugged in.

    Any help please?

    Ray
     
    #1 Ray, Apr 12, 2016
    Last edited: Apr 12, 2016
  2. hangsta

    hangsta Member

    Joined:
    Dec 21, 2015
    Messages:
    5
    Likes Received:
    3
    Go through the OctoPrint configuration and you should be able to print from the LCD. I had the same problem. Maybe the board gets hung up waiting for a response from the Pi or something when OctoPrint is not configured.
     
  3. Ray

    Ray Well-Known Member

    Joined:
    Dec 20, 2015
    Messages:
    137
    Likes Received:
    11
    Sorry I meant to reply back, I did as you suggested and as you say, it works fine with OctoPrint running.
     
    #3 Ray, Apr 13, 2016
    Last edited: Apr 13, 2016
  4. Old_Tafr

    Old_Tafr Well-Known Member

    Joined:
    Mar 7, 2016
    Messages:
    558
    Likes Received:
    75
    This is odd, I worked through the build doc sequentially and the benchy print worked, then I configured OctoPrint.

    I'm sure that a print direct from the front panel should work regardless of OctoPrint being installed or running as it is also an option.
     

Share This Page