x axis wont move to home correctly

Discussion in 'Calibration, Help, and Troubleshooting' started by KNM3D, Apr 16, 2016.

  1. KNM3D

    KNM3D Well-Known Member

    Joined:
    Sep 4, 2015
    Messages:
    150
    Likes Received:
    4
    z axis does great
    y axis homes awesome

    x axis doesn't move to the endstop to home correctly
    -belt is not too tight
    -belt is not too loose
    -yes pully screws are tightened correctly

    what else....

    not sure why this is happening.
    thankyou for all the help
     
  2. Rob Heinzonly

    Rob Heinzonly Well-Known Member

    Joined:
    Sep 20, 2015
    Messages:
    362
    Likes Received:
    125
    What do you mean with "not moving correctly" ? Doesn't it move at all,or in the wrong direction ? Can you please clarify ?
     
  3. wfredette

    wfredette Well-Known Member

    Joined:
    Jan 11, 2016
    Messages:
    89
    Likes Received:
    25
    Have you double checked the endstop wiring on the Rumba board? I had behavior like this when I had the wires shifted laterally by one pin.
     
  4. KNM3D

    KNM3D Well-Known Member

    Joined:
    Sep 4, 2015
    Messages:
    150
    Likes Received:
    4
    yeah not
    yeah not moving
     
  5. KNM3D

    KNM3D Well-Known Member

    Joined:
    Sep 4, 2015
    Messages:
    150
    Likes Received:
    4
    ill check just to make sure
     
  6. wfredette

    wfredette Well-Known Member

    Joined:
    Jan 11, 2016
    Messages:
    89
    Likes Received:
    25
    Oh, if it's not moving at all, then I'd first check to be sure that the power connection for the X motor is correct.
     
  7. Rob Heinzonly

    Rob Heinzonly Well-Known Member

    Joined:
    Sep 20, 2015
    Messages:
    362
    Likes Received:
    125
    Did you check the connector on the Rumba board ? Is it connected right ?
     
  8. Rob Heinzonly

    Rob Heinzonly Well-Known Member

    Joined:
    Sep 20, 2015
    Messages:
    362
    Likes Received:
    125
    wfredette likes this.
  9. Kick2box

    Kick2box Well-Known Member

    Joined:
    Mar 15, 2016
    Messages:
    198
    Likes Received:
    27
    If it does not move, send M119 to test. Could be the switch or the cable.
     
  10. KNM3D

    KNM3D Well-Known Member

    Joined:
    Sep 4, 2015
    Messages:
    150
    Likes Received:
    4

Share This Page