Y axis is shifting all of a sudden

Discussion in 'Calibration, Help, and Troubleshooting' started by Archania, Apr 2, 2017.

  1. Archania

    Archania Well-Known Member

    Joined:
    Feb 17, 2016
    Messages:
    224
    Likes Received:
    51
    Hi all.
    Been awhile.
    Everything has been printing great but recently no matter what I print the Y axis is shifting.
    I checked the belts & pulleys and they are all good and tight.
    The steps are all good, haven't changed them.
    The volts on the pot are still at .59-.6 haven't changed them.

    What else am I missing to check?

    Thanks
     
  2. A Dragon In A Pie Costume

    A Dragon In A Pie Costume Well-Known Member

    Joined:
    Jul 6, 2016
    Messages:
    202
    Likes Received:
    15
    check that your belts are tightened, and make sure that your steppers and drivers aren't overheating
     
  3. Greg Holloway

    Greg Holloway Administrator
    Staff Member

    Joined:
    Sep 4, 2015
    Messages:
    565
    Likes Received:
    397
    Check the fan on the electronics cover is spinning correctly.
     
  4. Archania

    Archania Well-Known Member

    Joined:
    Feb 17, 2016
    Messages:
    224
    Likes Received:
    51
    They are and it is.
     
  5. A Dragon In A Pie Costume

    A Dragon In A Pie Costume Well-Known Member

    Joined:
    Jul 6, 2016
    Messages:
    202
    Likes Received:
    15
    what speeds are you printing at
    try switching the position of the x and y drivers and see if it keeps shifting on the y or x
     
  6. Archania

    Archania Well-Known Member

    Joined:
    Feb 17, 2016
    Messages:
    224
    Likes Received:
    51
    trying it now
     
  7. Archania

    Archania Well-Known Member

    Joined:
    Feb 17, 2016
    Messages:
    224
    Likes Received:
    51
    Seems to be all working again. Very strange.
     
  8. A Dragon In A Pie Costume

    A Dragon In A Pie Costume Well-Known Member

    Joined:
    Jul 6, 2016
    Messages:
    202
    Likes Received:
    15
    thats odd, but now you know if the x axis shifts its a driver issue
     

Share This Page